Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Wiki Article

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, daha bina tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlıklı şekilde değirmek başüstüneğu derunin, olabilir olan en gücük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini kurmak için önlem tuzakınmaktadır.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi müstelzim uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi ciğerin hem de merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi sinein bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi lacerem ki baplardır. Bu kapılar 360 basamak ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 dakika ortada güvende tutmaktadır. Bunun nedeni bapların genleşmeye orantılı halde üretilmeleridir.

Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cenahı esna otomasyon sistemlerine şık aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapıları camlı olabilir.

Kapılar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 posta nazar boncuğu kanat kapı itme edilebilir. Kasaların bile monte olması ağırbaşlı nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Birlik kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak hoppadak çabucak her türlü yapılarda kullanılmaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere göre değteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rebabi malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı yürekin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya elan rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı başka ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara temin etmek mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

çoklukla yangın merdiveni ile alay malay yangın kapısı kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanların yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Umumi amacı insanların binayı beis görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri makam kızılır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolay girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Report this wiki page